Továbbra sincs fűtés a Szent János Kórház pszichiátriáján

2023.11.06. 07:21
Október óta nem tudják befűteni a Szent János Kórház pszichiátriai osztályát, így nem tudnak betegeket fogadni. További három osztályon is küzdöttek a fűtést érintő műszaki problémákkal, a belgyógyászaton például volt olyan orvos, aki kabátban dolgozott – a pszichiátria kivételével már minden osztályon sikerült orvosolni a problémát.

Nem lehet tudni, mikorra sikerül megjavítani az osztály alagsori fűtéscsöveit. Már két és fél hete dolgoznak a csövek javításán, de még nem jártak sikerrel, így továbbra sem tudnak betegeket fogadni – mondta aRTL Híradójának nyilatkozó orvos.

A tervek szerint a kellemetlenség ideje alatt más kórházakban helyeznék el betegeiket.

A Nyírőnek is egészen nagy számú pszichiátriája van és a Honvéd Kórháznak is. 60 vagy 80 ágyas talán a János Kórház, nagyjából ugyanannyi beteg, kérdés, hogy van-e ennyi üres ágy, illetve majdnem biztos, hogy nincs, tehát betegeket kell elbocsájtani

– mondta Funk Sándor, a Szent János Kórház pszichiáter főorvosa. 

A kormányt is megkeresték a kórház fűtésproblémáival, Gulyás Gergely azonban úgy fogalmazott, „ezzel nekünk nincs dolgunk”. A miniszter elmondása szerint 

nem a kormánynak, hanem a kórház vezetésének kell azonnal közbeavatkoznia.

A kórház pszichiátriáján kezelt betegek egy részét hazaküldték – mivel állapotuk nem annyira súlyos –, és csak azokban a kórtermekben maradhattak ellátásra szorulók, ahol a radiátorok cseréje és a fűtés javítása már megtörtént.