Másodjára próbálta ugyanazt a boltot kirabolni a részeg rabló Budapesten

2023.11.07. 11:25
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 10 év fegyházbüntetést szabott ki – nem jogerősen – egy férfival szemben, aki fél év alatt kétszer rabolta ki ugyanazt a vegyesboltot – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A 24 éves férfi 2020. december 30-án délután bement egy XVI. kerületi vegyesboltba, ahol egy konyhakéssel az üzlet bevételét követelte. A pénztáros félelmében átadta a pénzt, a vádlott pedig elmenekült a zsákmánnyal.

A férfi pontosan hat hónappal később, 2021. június 30-án, ismét a délutáni órákban, de ezúttal részegen ment be ugyanabba a vegyesboltba, kezében egy konyhakéssel.

Ekkor felszólította az eladónőt, hogy adja át a kasszában lévő pénzt, és ne hívja a rendőrséget. A nő, miután a férfi távozott, segítségért kiáltott, amire több járókelő is üldözőbe vette a rablót. A férfi menekülés közben a kést egy árokba dobta, majd a bolttól nem messze, egy autóbusz-állomás közelében elesett, ahol a járókelők utolérték és a rendőrök érkezéséig lefogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival szemben kétrendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kényszerítés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat, és 10 év fegyházbüntetésre ítélte. A férfi és védője fellebbezett, így az ítélet még nem jogerős – áll a közleményben.