Az iskolaudvaron kellett újraéleszteni egy fertőszentmiklósi első osztályos kisfiút

2023.11.09. 06:55
Rosszul lett egy első osztályos fertőszentmiklósi kisfiú, aki az iskolaudvaron esett össze. A gyermeket újra kellett éleszteni, majd életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Újra kellett éleszteni egy elsős kisfiút a fertőszentmiklósi általános iskolában kedden délelőtt – adta hírül a Kisalföld. Az RTL Híradó úgy tudja, az udvaron, futás közben esett össze.

Egy tanár azonnal hívta a mentőket. A helyi gyerekorvos épp az iskolában volt, ő kezdte el a kisfiú újraélesztését, egy tanár eközben átrohant a szomszédos művelődési házba a defibrillátorért. A szerkezet tappancsait épp ráhelyezték a kisfiúra, de használniuk nem kellett, mert addigra kiérkeztek a mentők és átvették az újraélesztést. Végül mentőhelikopterrel szállították kórházba Budapestre, életveszélyes állapotban. 

A Híradónak nyilatkozó gyerekorvos szerint egy 6-7 éves kisgyereknél általában veleszületett rendellenesség okozhat hasonló rosszullétet.

Póta György gyermekorvos szerint a terhelhetőség szakmailag le van szabályozva, csak be kell tartani a dolgokat. Úgy véli, fontos lenne, hogy az újraélesztés szabályait minden szülő és pedagógus ismerje, és merje is használni a gyakorlatban.

A csatorna információi szerint a kisfiú már jobban van.