Varga Mihály szerint álhír terjed a Pénzügyminisztérium helyreállításáról

2023.11.10. 13:40
Varga Mihály pénzügyminiszter péntek kora délután egy Facebook-bejegyzést tett közzé, melyben a Pénzügyminisztérium helyreállításával kapcsolatos hírekről írt.

A Magyar Királyi Pénzügyminisztérium 120 éves műemléki épületének helyreállításáról a Népszava pénteken azt írta, hogy a kialakítása 412 négyzetméterrel nagyobb lett az eredetinél, de két részletben átadnak 25 négyzetmétert a Szentháromság tér közelében.

V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester azt nyilatkozta, hogy a Pénzügyminisztérium engedély és előzetes egyeztetés nélkül épített be kerületi közterületet a kiemelt beruházás leple alatt.

Minderre most Varga Mihály pénzügyminiszter egy Facebook-bejegyzésben reagált. Mint írta, álhírek terjednek a Pénzügyminisztérium helyreállításáról.

Álhír, hogy a Pénzügyminisztérium engedély nélkül épített be egy 400 m²-es területet, ezzel szemben tény, hogy a beruházás során minden a szükséges engedélyek birtokában és a vonatkozó jogszabályok betartásával történik

− olvasható a posztban. Varga Mihály hozzátette azt is, hogy „jegyzőkönyvekkel alátámasztható tény, hogy az I. Kerületi Önkormányzat az építési folyamat valamennyi lényeges, közterületet érintő részéről időben és folyamatosan értesült”, és hogy nem felel meg a valóságnak, hogy egyeztetés nélkül történt a beépítés.

Sajnálatos, hogy az I. kerület baloldali vezetésének botrányairól a műemléki rekonstrukció körüli hangulatkeltéssel igyekeznek elterelni a figyelmet

− zárta a bejegyzést a pénzügyminiszter.