Előkerült Gajdos Tamás: Nem értem, mi a probléma

2023.11.12. 19:30
Nem jelent meg időben a munkahelyén Gajdos Tamás, így György Gabriellának kellett levezetnie az esti híradót az ATV hírcsatornán. Azonban a híradós nem érti, mi a probléma, hiszen mások is vezetnek híradót.

Korábban mi is beszámoltunk róla, Gajdos Tamás vasárnap nem jelent meg az ATV Híradó stúdiójában.

A csatorna etikai kódexe szerint a műsorvezetőknek az adás kezdete előtt egy órával már az épületben kell tartózkodniuk. Tekintettel arra, hogy Gajdos Tamás ismét megszegte a szabályzatot, ellene azonnali fegyelmi eljárás indul

– írta az ATV közleményében, egyúttal bejelentették, hogy a vasárnapi kora esti ATV Híradót György Gabriella vezeti.

A Blikk pedig megkereste a késő műsorvezetőt is, aki nem érti, mi a probléma.

Nem értem, mi a probléma, máskor is előfordult, hogy más vezette a híradót, hiszen nem én vagyok az egyetlen műsorvezetője, ráadásul a műsor gond nélkül lezajlott. Egyelőre erről nem akarok nyilatkozni, a napokban átbeszélem a vezetőséggel a történteket, utána szívesen adok bővebben is tájékoztatást

– fogalmazott Gajdos.

Frissítés: A media1 szúrta ki, hogy a vasárnap este általunk is szemlézett cikk időközben módosult. Gajdos Tamás megszólalását hétfőn reggel az alábbiakra változtatták:

Egyelőre erről nem akarok nyilatkozni, a napokban átbeszélem a vezetőséggel a történteket, utána szívesen adok bővebben is tájékoztatást.

Korábban már június végén is volt egy eset, amikor Rónai Egonnak kellett beülnie az ATV Híradó stúdiójába, mert Gajdos Tamás nem jelent meg időben. Akkor Rónai Egon azt állította: élvezte a helyettesítést.

Akkor, mint kiderült, Gajdos Tamás az öttusa-, háromtusa-Európa-bajnokságra készült, az autója elromlott, és nem ért volna be időben a stúdióba, de erről fél órával az élő adás kezdete előtt tájékoztatta a hírcsatornát.

Az akkori késést még megúszta egy pénzbüntetéssel. De Gajdos Tamással már 2013-ban is megtörtént, hogy elkésett az ATV Híradóból, negyedórás késéssel tudtak csak kezdeni, az adás 25 helyett csak 14 perc lett. Az eset után az ATV és Gajdos Tamás közös megegyezéssel szerződést bontottak. 2016 nyarán tért vissza a csatornához.