Az ország egyik csücskében esőre, a másikban sűrű ködre figyelmeztetnek

2023.11.12. 06:03
Északon pár vármegyében előfordulhat eső, de az ország nagy részén napos, száraz időre kell készülni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben még északkeleten eshet az eső, ahol néhol még napközben is előfordulhat zápor. Az ország túlnyomó részén azonban napos, száraz időre készülhetünk – írja az Időkép. Északon és az Alföldön többfelé élénk lesz a nyugatias szél, majd estére mérséklődik a légmozgás. Hajnalra főként délnyugaton képződhet pára, köd. Hajnalban -3, +6, délután 7–13 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki eső miatt

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Hajdú-Bihar és
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére,

valamint egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű köd miatt Baranya és Somogy vármegyékben. Hozzáteszik, hogy vasárnap délig az északkeleti tájakon lehulló csapadék mennyisége nagyobb területen meghaladhatja a 20 millimétert.

Gyenge hidegfronti hatásra készülhetünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint vasárnap gyenge hidegfronti hatásra készülhetnek az érzékenyebbek. Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ízületi fájdalmak egyaránt kialakulhatnak.

A hajnali hideg, helyenként nyirkos időben a kopásos eredetű bántalmak is fokozódhatnak. A többfelé szeles időben romlik komfortérzetünk, valamint felerősödhetnek a fejfájásos panaszok is.