Gyógyszerekkel próbálta megmérgezni mozgássérült férjét, egy jósnő is segített neki

2023.11.13. 13:02
A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy nővel és a látóként működő tanácsadójával szemben, akik a nő férjét a saját gyógyszereivel próbálták megmérgezni. A feleség szeretőjét várta a börtönből, ezért próbálta megölni férjét.

Az ügyészség információi szerint a 42 éves nő férje 2017-ben olyan súlyos motorbalesetet szenvedett, hogy egyik lábát térd alatt amputálni kellett, és ezt követően a fájdalomcsillapítók mellett is szedett gyógyszereket. A feleség kezdetben ápolta a férjét, azonban később az interneten megismerkedett egy közel 10 éve börtönben raboskodó férfival, akivel érzelmi viszonyba keveredett.

Ezt követően a feleség felkeresett egy jósnőt, aki elmondása szerint jóskártyavetéssel, energiaküldéssel, „angyalterápia” révén csakra- és auratisztítással foglalkozik. A feleség a megismert férfival való kapcsolatára szerelmi kötést kért, férjével kapcsolatban pedig azt kérte a jósnőtől, hogy segítsen neki ezoterikus módszerekkel, hogy a férfi elhagyja őt. A szolgáltatásokért a feleség 64 alkalommal fizetett 1500 forint és 300 ezer forint közötti összegeket a jósnőnek.

A feleség végül sürgetni kezdte a jósnőt, és számonkérte, hogy meddig kell még férjét elviselnie, ugyanis közeledett új párja szabadulásának időpontja. 

Tavaly a feleség elhatározta, hogy a férje gyógyszereinek gyógyhatású készítményeinek megvonásával, kicserélésével, adagolásuk megváltoztatásával megöli a férjét, melyhez a jósnőtől kért rendszeresen tanácsokat.

Mivel a feleség cselekménye előidézte a férje állapotának rosszabbodását, azonban halálát nem, a nő elhatározta, hogy szerelme szabadulása előtti napon férjének alkoholfogyasztás közben nyugtatókat ad, amitől a férfi kábult lett, összefüggéstelenül beszélt. Három nap múlva a férfi olyannyira zavart volt, hogy öngyilkossági szándékáról kezdett beszélni, amit a felesége helyeselt, és még több gyógyszert, köztük újabb nyugtatókat adott be neki. A férfit végül deliriózus állapotban egy másik hozzátartozója szállíttatta kórházba.

Mikor néhány hét múlva a nő megtudta, hogy férje hazajöhet a kórházból, a jósnővel megbeszélték, hogy hiba volt a férfi kórházi ellátása, folytatni kell a gyógyszerek adagolásának megváltoztatását. Erre a nyomozó hatóság fellépése miatt már nem került sor.

A férj gyógyszereinek keverése tartósan és hosszú távon egészségkárosodási kockázatot jelentett, és nem kizárt, hogy a sértett súlyos egészségromlását vagy halálát eredményezte volna.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A nyomozást az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.