Súlyos baleset érte a magyar mentőkutyás csapat egyik autóját

2023.11.13. 12:44
Egy rosszullét miatt életét vesztő kamionos hajtott a Kutyák Határok Nélkül nevű szervezet autójába csütörtökön. A járműben a szervezet csoportvezetője, Leczki Sarolta, valamint csapattársa, Kröpfl Erzsébet utazott hét mentőkutyával. A szervezet szerint csak a csodának köszönhető, hogy senki sem sérült meg, azonban az autó totálkárosra tört.

A Kutyák Határok Nélkül tagjai egy ötnapos mentőkutyás tréningútról utaztak haza Franciaországból, amikor egy kamion sofőrje váratlan rosszullét következtében áttörte az elválasztó korlátot, és nagy sebességgel beléjük ütközött a szemközti sávból, majd a mögöttük haladó második kamion is nekik ütközött. 

Az autó totálkárosra tört, azonban szerencséjükre senki sem sérült meg a járműben.

Leczki Sarolta később a Borsnak úgy nyilatkozott, hogy a kamion sofőrje rosszul lett, és valószínűleg már az ütközés előtt meghalt.

A mi életünket többek közt a biztonsági öv, a kutyákét pedig az mentette meg, hogy bokszban utaztak. A balesetet okozó kamion sofőrje rosszul lett vezetés közben, sőt már a becsapódás előtt meghalhatott

– mondta.

A szervezet közösségi oldalán arról írt, hogy az összetört autó Kröpfl Erzsébet saját gépjárműve volt, amely elengedhetetlen eszköze munkájához és mentőkutyás hivatásához. Kröpfl Erzsébet magasan képzett mentőkutyás csapattag, aki számos éles bevetésen vett részt, többek között a törökországi földrengés áldozatainak felkutatásában és mentésében is részt vettLeczki Sarolta pedig tavaly világbajnok lett kutyájával, Karmával.

A Kutyák Határok Nélkül ezért adománygyűjtést szervezett csapattagjának, hogy folytathassa mindennapjait és mentőkutyás tevékenységeit hazai és nemzetközi szinten egyaránt.