Néhol 20 fok is lehet, de marad a borult idő

2023.11.14. 06:02
Kedden jellemzően felhős lesz az ég, többfelé előfordulhat időszakosan eső, zápor és zivatar. Olykor erős lesz a nyugati, délnyugati szél, de estétől már mérséklődik a légmozgás.

Sok felhő lesz felettünk kedden, és több helyen is számítani kell időnként esőre, záporokra, néhol zivatarra. Napközben ugyanakkor nagyobb területen lehet hosszabb csapadékszünet. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul majd, a Dél-Dunántúlon lesz a legmelegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Baranya vármegyére eső miatt, ugyanis mint írták, itt 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék is hullhat.

Fejfájás és nyugtalanság

Az orvosmeteorológia szerint mind a hideg-, mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, emiatt az érintettek körében migrén, fejfájás, dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

Emellett felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is, valamint a szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, az ingerlékenység és a nyugtalanság.

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, továbbra is kialakulhatnak záporok. Egyre többfelé fog megélénkülni, megerősödni a nyugati, északnyugati szél, néhol akár viharos széllökésekre is számítani kell. Napközben 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras