Lekapcsolják az áramot az Albert Schweitzer Kórházban

2023.11.15. 20:06
A Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben csak az intenzív osztályon lesz áram péntek estétől szombat este nyolc óráig.

A Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet szerdán közölte a Facebook-oldalán, hogy péntek este lekapcsolják az áramot az intézményben – írja a Heves vármegyei hírportál.

Mint írták: csak az intenzív osztályon lesz megoldott az áramszolgáltatás, mivel az elektromos transzformátorállomás főkapcsoló tervezett cseréjére szombat délelőtt kerül sor, emiatt pedig

a kórház épületének teljes területén feszültségmentesítést kell végezni. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az akut betegellátás minden szakma tekintetében szünetel, az ellátási területükről érkező betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat végzi, akik a különböző intézmények szabad kapacitásainak függvényében döntenek majd a betegek elhelyezéséről.

Az is kiderült, hogy kizárólag ügyeleti feladatok tekintetében a belgyógyászati, a gasztroenterológiai, a sebészeti, a szülészeti, a nőgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, a neurológiai, a sürgősségi, az orvosi laboratóriumi diagnosztikai, a RTG diagnosztikai, és teljes körű ultrahang-diagnosztika tekintetében az egri, a gyöngyösi, a jászberényi és a kistarcsai kórházakat jelölték ki a feladatok ellátására.