Egy mozdonyvezető és két utas mentett életet az egyik budapesti pályaudvaron

2023.11.16. 13:54
Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be az ijesztő esetről, amely az egyik budapesti pályaudvaron történt. Egy férfi épp a vonathoz sietett, amikor hirtelen összeesett, de meglátta ezt a mozdonyvezető, aki azonnal segítségére sietett két utassal.

Egy budapesti pályaudvaron igyekezett a vonathoz az az 50 év körüli férfi, aki hirtelen összeesett a peronon szerda este.

Egy mozdonyvezető a vonatból észlelte a történteket, és két fiatal utassal azonnal a beteg segítségére sietett. Mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett – közölte az Országos Mentőszolgálat.

A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben újraélesztésre instruálta a bejelentőket. A mentősök, miután kiértek, emelt szinten folytatták az ellátást, amihez a bejelentők felajánlották a segítségüket, és végig a beteggel maradtak.

Az életmentés még sokáig zajlott a helyszínen, amire kíváncsiskodó járókelők is felfigyeltek, és többszöri kérés ellenére is körbevették a beteget ellátó mentőegységet, és fotózták, videózták a történéseket. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben részt vevőknek gratulálunk!

– olvasható a bejegyzésben.