Országszerte hűvös és szeles lesz az idő

2023.11.16. 06:03
Csütörtök reggelre néhol párássá, ködössé válhat a levegő, de napközben többnyire napos idő várható, csak helyenként fordulhat elő eső és gyenge zápor. Élénk lesz a délnyugati, déli szél, ami estétől a Dunántúlon meg is erősödik.

Többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű csütörtökön többórás napsütéssel, északkeleten gyenge esővel és záporral.

Estefelé nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon nagyobb területen fordulhat elő eső és zápor. 

A Dunántúlon a déliesre forduló, máshol a nyugati szél lehet élénk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután 9 és 15 fok között alakul majd a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 1 és 6 fok között, a szélcsendes tájakon kevéssel 0 fok alatt alakul.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológia szerint fronthatással nem kell számolni, de az időjárás-változásokra érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. A reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, ugyanakkor a naposabb idő jó hatással lesz a közérzetünkre.

Pénteken egyre több helyen várható eső, zápor és akár zivatar is. Több helyen feltámad az északnyugati szél, délutántól a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A csúcshőmérséklet 7 és 13 fok között várható – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras