18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megszólalt az öngyilkos fiú iskolájának igazgatója

Múlt héten egy 16 éves sümegi fiú nagy valószínűséggel szándékosan a vonat elé feküdhetett, miután egy éve társai fizikálisan és verbálisan is zaklatták.

A rendőrségi nyomozás és a belső vizsgálat jelenleg is zajlik a tapolcai középiskolában, ahova Pisti járt. A környékről kerültek elő azok a felvételek, amelyek azt mutatták, hogyan bántalmazzák a 16 éves fiút a társai.

Az iskola igazgatója szerint nem bűnbakot, hanem felelősöket kell keresi, de hogy kik azok, azt a nyomozás lezártáig nem lehet megállapítani. Hangsúlyozta, hogy amint eljutottak hozzájuk a felvételek, azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A videókon szereplő támadókat elérte a közösségi média népharagja, azóta is halálos fenyegetéseket kapnak, ezért iskolába sem járhatnak.

A napokban mentálhigiénés szakemberekkel egyfajta érzékenyítés kezdődött az intézményben, amely megrendülten áll az eset előtt. Milyen felelősség terheli a fiatalokat, és vajon milyen lelki folyamatokon megy át egy áldozat, mire meghozza ezt a szörnyű döntést? Pszichológus segítségét kértük a témában.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/