Akár 20 év börtönt is kaphat a családapa, mert vízzel öntött le egy hajléktalant, aki reggelre meghalt

2023.11.17. 21:50
A vád szerint három éve megölt egy hajléktalant Budapesten az a férfi, aki lelocsolt egy vödör vízzel egy hajléktalant, aki a közelben lévő épület tövében feküdt. A nő reggelre kihűlt és meghalt. A családapa akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat.

A tragédia a XIX. kerületi Templom téren történt, ami megrázta a környéken élőket, ugyanis gyakran látták az áldozatot – derült ki az RTL Híradó riportjából. 

A nő a posta épülete mellett élt. A közelben lévő egyik társasházban élő, egyébként felsőfokú végzettséggel is rendelkező családapát zavarta a sokszor részegen hangoskodó hajléktalan nő. 

A férfi 50 év körüli, és mint kiderült, már több alkalommal is leöntötte a nőt, ha nem tudta elzavarni a ház mellől. A tragédia napján kirándulni volt a férfi a családjával. Amikor hazaértek, látta, hogy megint a posta tövében alszik a nő.

Akkor lement a társasház pincéjébe, hogy felöltsön vízzel egy ötliteres vödröt, majd elsétált a Posta épületéhez, ahol azt a hajléktalanra öntötte, abban a tudatban, hogy a nő egészségi állapota leromlott, sőt mozgásában is korlátozott.

A nő még éjszaka kihűlt és meghalt. A családapa nem ismerte el a tárgyalásán, amivel vádolják. Azt mondta a bíróságon, hogy elismeri a bűn elkövetését, de nem úgy, ahogyan az a vádiratban szerepel, valamint a minősített esetet sem ismeri el. Azonban nem tisztázta, pontosan mit ismer el, és mit nem. 

A per februárban folytatódik, a férfi akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport