Erős széllökésekkel érkezhet a havazás hétvégén

2023.11.17. 13:41
A hétvégi időjárás-előrejelzés szerint hétvégén keleten, északkeleten előfordulhat havas eső, a hegyekben pedig hó is hullhat.

Múlt hét szombaton lehullottak az első hópelyhek a Mátra térségében, majd néhány óra alatt fehérbe borult a Kékes. Hazánk legmagasabb pontján nagyjából délután fél 2 után kezdett el hullni a hó.

Az Időkép hétvégi időjárás-előrejelzése szerint szombaton keleten lesz több felhő, itt helyenként még kisebb eső, északkeleten havas eső, a Zemplénben gyenge havazás is előfordulhat, máshol a változóan felhős-napos időben helyenként alakulhatnak ki futó záporok, a magasabban fekvő tájakon akár hózáporok.

Vasárnapra egy melegfront felhőzete érkezik az ország fölé, ami miatt több helyen előfordulhat kisebb eső, északon havas eső, sőt havazás is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre egyes fokozatú, citromsárga riasztást adott ki az erős széllökések miatt több nyugati járásban is. A havazás miatt sem figyelmeztetést, sem riasztást nem adott ki a szolgálat, de előrejelzésükben megjegyzik, hogy keleten havas esőre érdemes számítani, a hegyekben pedig hó is hullhat.