Rendőrt és polgárőrt sodort el autójával a fiatal férfi egy újpesti benzinkúton

2023.11.20. 18:34
A Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a húszas évei végén járó férfit, aki autójával elsodort egy rendőrt és egy polgárőrt. A nógrádi férfi két éve nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetése miatt bíróság elé állították azt a férfit, aki egy rendőrt és egy polgárőrt sodort el autójával. A két férfi a földre esett és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett – írja az ügyészség.

A húszas évei végén járó férfi közel két éve nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, ennek ellenére szeptember 19-én este egy kölcsönautóval a nógrádi otthonából Budapestre tartott két utasával.

Másnap kora hajnalban megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy polgárőr és egy rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben. A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az iratokat nem adta át, majd közölte, hogy a járművet nem ő vezette.

Amikor a férfi észlelte, hogy a rendőrt nem győzte meg, beindította az autót és nagy sebességgel elhajtott, miközben elsodorta a rendőrt és a polgárőrt, akik ennek következtében a földre estek és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Biztonsági kamera is rögzítette az esetet.

A más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt férfit gyorsított eljárásban hétfőn bíróság elé állították.