Egy férfi rendszeresen lopott egy nőtől Kecskeméten, 28 forint maradt a bankszámláján

2023.11.21. 10:30
Egy férfi csaknem 2 millió forintot vett fel jogosulatlanul annak az idős asszonynak a bankszámlájáról, akinek időről időre segített a bevásárlásban. A Kecskeméti Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádlott és a 86 éves sértett szomszédok voltak egy kecskeméti társasházban. A férfi alkalmanként bevásárolt a rossz egészségi állapotban lévő, idős asszonynak, akinek a bankszámlájáról készpénzt is felvett.

Az egyik ilyen készpénzfelvétel után azonban az elkövető nem adta vissza az idős hölgynek a bankkártyáját. A férfi a PIN-kód ismeretében 2021. október 11-től kezdve egy hónap alatt, 15 alkalommal összesen 1 848 000 forintot vett fel a sértett tudta és hozzájárulása nélkül.

A vádlott az utolsó két készpénzfelvételt megelőzően lekérdezte a számla egyenlegét is, hogy megtudja, mennyi pénzt vehet még le a számláról.

Mindezek után mindössze 28 forint maradt az idős asszony bankszámláján.

Az ügyészség a vádlottat információs rendszer felhasználásával üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt – olvasható az ügyészség oldalán.