Csontig hatoló faggyal indul a csütörtök, reggel akár mínusz 8 fok is lehet

2023.11.23. 06:02
Borongósan indul a csütörtök, később viszont az ország nagy részén kiderül az ég. Az északkeleti régiókban megmaradhat a felhős időjárás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 Celsius-fok között alakul.

Csütörtök reggel még sokfelé fátyolfelhős lesz az ég, de délutánra szakadozni kezd a felhőzet, így többfelé napos idő várható. A meteorológusok szerint csapadékra sehol sem kell készülni.

A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, északon, északkeleten helyenként megerősödik.

A reggeli órákban országos fagy várható, mínusz 6 és mínusz 1 fok közötti minimumokkal, de a fagyzugokban mínusz 7, mínusz 8 fokig hűlhet a levegő.

Délután 3 és 9 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet

– írta az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján csütörtökön nem várható kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség.

Hiába nincs front, az arra érzékenyek nem lélegezhetnek fel

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem várható fronthatás, azonban a magasban zajló melegedés hatására melegfronti tünetek jelentkezhetnek a frontérzékenyek körében. Közülük sokaknál alakulhat ki

  • fejfájás,
  • migrén,
  • vérnyomás-ingadozás,
  • keringési probléma és
  • gyulladásos panasz.

A meteorológusok figyelmeztetnek, a fagyos reggeli időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak.

Esős idővel zárul a hét

Pénteken sok felhő lesz felettünk, de rövid napos időszakok előfordulhatnak. Egy hidegfront hatására elszórtan eső, záporok, a hegyekben havas eső, havazás, hózáporok alakulhatnak ki. A nyugati, északnyugati szél a déli tájak kivételével többfelé megerősödhet. Hajnalban mínusz 3 és 3, napközben 5–12 Celsius-fokot mérhetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras