Több mint 20 kilométeres a kamionsor egy határátkelőnél, több baleset is történt csütörtökön

2023.11.30. 20:34
Baleset történt az M3-as és az M30-as autópályán, valamint a 351-es főúton, ezentúl több főúton is elterelik a forgalmat. A magyar–ukrán határszakaszon több mint húsz kilométeres a torlódás.

Az Útinform közölte, hogy

  • burkolatfelújítási munkák zajlanak az M3-as autópályán, Nagyfüged térségében. A 90-es és a 101-es kilométer között a főváros felé tartó oldalt újítják, ezért Budapest felé csak egy sáv járható.
  • az M3-ason baleset is történt Vásárosnamény felé, Hajdúnánás térségében. Egy személygépjármű szalagkorlátnak ütközött, ezért a 192-es kilométernél a külső sávot lezárták.
  • A tájékoztatás szerint az M30-as autópályán, Novajidrány térségében egy kisteherautó szalagkorlátnak ütközött, ezért az M3-as autópálya felé vezető oldalon a 72-es kilométernél a belső sávot lezárták.
  • 22-es főúton, Rétság térségében elakadt két kamion, így az 1-es kilométernél fél pályán halad a forgalom. Az útszakaszon 2-3 kilométeres a torlódás.
  • A 351-es főúton, Tiszaújváros belterületén két személygépjármű, egy nyerges vontató és egy kisteherautó ütközött. A 7-es kilométernél félpályán halad a forgalom.
  • Az M2-es autóúton, Vác felé, Dunakeszi térségében, a 25-ös kilométernél lévő Alagi pihenőhelynél kiterelik a forgalmat az autóútról. A 7,5 tonnánál nehezebb gépjárműveket visszafordítják.

Hatalmas a kamionsor az ukrán határnál

A magyar–ukrán határszakaszon, a 4-es főúton Záhony határállomás előtt, a lengyel és szlovák fuvarozók blokádja miatt 20 kilométert meghaladó a kilépő kamionsor. Ezt az Index több olvasója is megerősítette, egyikük szerint az érintett szakaszon legalább 25 kilométer hosszan várakoznak a járművek.

Untitled-1
Fotó: Olvasói videó

Eközben a Csanádpalotai határátkelőnél, az M43-as autópályán a kilépő oldalon a kamionsor öt kilométer hosszú, míg a 42-es főúton, az Ártánd határátkelő kilépő oldalán a kamionok négy kilométer hosszan várakoznak. Az Útinform arra kéri az arra közlekedőket, hogy aki teheti, használja a Nagykereki határállomást.

Mentőautóval ütközött egy autó Budapesten

Csütörtök reggel többfelé történt baleset, Budapesten egy gyereket szállító mentőautóba szaladt bele egy személygépkocsi. Az ütközésben senki sem sérült meg.

A gyermeket végül egy másik mentőegység vitte kórházba, mivel a mentőautóban komoly károk keletkeztek. Az Országos Mentőszolgálat az eset kapcsán felhívta a figyelmet a téli gumi használatának fontosságára.

Nyárlőrincnél halálos baleset volt 

Súlyos baleset volt Nyárlőrinc határában is, a hajnalban történt karambolban egy Nyárlőrinc felé tartó személygépkocsi a 44-es főúton a település határában egyelőre ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, és ott frontálisan ütközött egy szemből érkező, román rendszámú nyerges vontatóval.

A személygépkocsi sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport