A jég miatt lezárták a Normafát

2023.12.01. 08:40
Pénteken délelőtt az ónos eső miatt lezárták a Normafát.

A Normafán az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, és kisebb fák kidőlése is várható – írja a Hegyvidéki Önkormányzat.

Mint írták, a balesetek megelőzése és a biztonság érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa erdőterületeit erdőgazdálkodói jogkörével élve péntek reggeltől ideiglenesen lezárta.

Arra kérnek mindenkit, hogy a lezárás ideje alatt ne látogassák a Normafát.

A havazás és az ónos eső miatt jellemzően árokba csúszott, elakadt járművek mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét az országban, de egyes helyeken a kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak forgalmi akadályt a csütörtöki havazás és ónos eső következtében – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint több mint száz helyen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, az esetek felében a fővárosban, illetve

Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyében is a szokásosnál több feladatot adott az átvonuló csapadékzóna és az ónos eső.

Éjfélig negyvenkét elakadt járművet kellett menteni. Kilenc helyen a villamos vezetékek is megsérültek, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében néhány településen átmenetileg szünetelt az áramellátás.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras