Ünnepi gyertyagyújtással hívott összefogásra mindenkit az Ökumenikus Segélyszervezet

OKU 1683 Gyertyagyujtas 20231203
2023.12.03. 18:37
A gyertya meggyújtásának időpontja 13 óra 53 perc idén is a Segélyszervezet adományvonalára utalt. Az első gyertyát a jószolgálati nagykövetek gyújtották meg: Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége, valamint Kovács István, az egykori ökölvívó bajnok)

Az Ökumenikus Segélyszervezet azért gyűjt, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, és hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.  Az 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 500 forinttal bármikor lehet csatlakozni az összefogáshoz.

Ahogy az idén már 28. alkalommal meghirdetett adománygyűjtés jelmondata az „ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!” is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem csak az ajándékozásról szól – olvasható a segélyszervezet honlapján.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója hangsúlyozta: számítanak arra, hogy szeretetvendégségeiken és segélyakcióikban több rászoruló vesz majd részt, mint a korábbi években.

Az Adventi Adománygyűjtést évről-évre változatlan célkitűzésekkel hirdetik meg. Amellett, hogy minél több családnak szeretnék szebbé tenni az ünnepeket

  • élelmiszersegély csomagokkal,
  • melegétel osztásokkal,
  • tüzelővel, vagy éppen
  • karácsonyi gyermekprogramokkal,

a fő cél az, hogy az ünnepeken túl, egész évben ott lehessenek a munkatársak a nélkülözők és bajbajutottak mellett szociális intézményeiken, esélyteremtő programjaikon keresztül.

A december 31-ig tartó Adventi Adománygyűjtés során adományozóikat közvetlenül is megszólítják, és egymást követik a támogatói kört bővítését célzó figyelemfelhívó akciók is.

Az adományvonalat eddig mintegy 17 ezren tárcsázták, 8,5 millió forintot adományozva ily módon. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is.

(Borítókép:  Lehel László,  Lévai Anikó és Kovács István (b-j) a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtő rendezvényén 2023. december 3-án. Fotó: Fekete Dániel / MÖS)