Az Auchan nem áll be a sorba, nyitva lesz december 24-én

2023.12.11. 21:16
A vállalat azoknak is szeretne kedvezni, akik az olyan termékekből, mint a kenyér vagy a kalács, reggeli sütésűt szeretnének venni a többnapos ünnepre, hiszen az Auchan saját pékségei ezen a napon is friss pékárut készítenek, és a többi részlegre, például a zöldség-gyümölcs osztályra is új áru érkezik.

Az Auchan a vásárlói igényeket és az ilyenkor megszokott nyitvatartást figyelembe véve december 24-én délig nyitva tartja áruházait – írják hivatalos sajtóközleményükben. 

Ahogy egész évben, úgy az áruházlánc ezen a vasárnap délelőttön is a lakosság rendelkezésére áll. Kereskedőként ugyanis azt tartják a legfontosabbnak, hogy az ünnep előtti órákban is adják meg a vásárlóknak azt a lehetőséget, hogy beszerezhessék, ami még hiányzik háztartásukból karácsonyra, illetve gondolnak azokra is, akiknek csak az utolsó pillanatban lesz idejük pár nélkülözhetetlen dolgot megvenni az ünnepekre.

A tapasztalat azt mutatja – hogy ha nem is tömegesen – de ilyenkor előfordulhatnak apróbb kellemetlenségek: egy összetört dísz, egy lemerült elem az égősorból, egy hiányzó alapanyag a menühöz. Ezeket délelőtt még gyorsan pótolni lehet a boltból.

A vállalat a munkatársai érdekeit is figyelembe veszi. A jogszabályban rögzített 14 óra helyett csak délig lesznek nyitva az áruházak, hogy a december 24-én dolgozó munkatársak is időben hazaérjenek.

Az Auchan áruházak tehát december 24-én a szokásos vasárnapi rend szerint – áruháztól függően reggel 6-kor vagy 7-kor – nyitnak, és egységesen délig szolgálják ki a vásárlókat.

Ahogy az Index  beszámolt róla, a  Lidl  volt az első kezdeményezője a december 24-i boltzárnak. Az áruházlánc bejelentette, hogy szenteste országszerte minden üzletük zárva tart, hogy munkavállalóik is családjukkal tölthessék a nem hivatalos ünnepnapot.

A sort a Rossmann  folytatta, a bolthálózatnak több mint kétszáz üzlete marad zárva szentestén. A kezdeményezéshez a dán JYSK bútorkereskedelmi üzletlánc és a Penny Market is csatlakozott, emellett közölték, hogy december 22-én és 23-án is meghosszabbított nyitvatartással várják a vásárlókat. 

Egy korábbi cikkünkben pedig arról írtunk, hogy az OBI és az XXXLutz áruházak is zárva tartanak december 24-én.