Megnyitotta kapuit Magyarország legelső autista-tudásközpontja

2023.12.12. 13:08
Átadták Magyarország első, autisták számára kialakított mintalakását és tudásközpontját Budapest XIII. kerületében kedden.

Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója jelentős szakmai mérföldkőnek nevezte az épület elkészültét. Hozzátette, hogy a tudásközpont és a mintalakás kifejezetten az autizmussal élők igényeihez igazodva épült meg – írja az MTI.

Mint azt Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke kiemelte, az alapítvány célja, hogy élhetőbbé tegyék a spektrumzavarral élők mindennapjait – ennek a munkának az eredménye a 2022 tavaszán megnyitott Autista Mintaház és a most átadott mintalakás és tudásközpont is.

Szeleczki István, az Autista Mintaház Diagnosztikai és Terápiás Centrum vezető gyógypedagógusa közölte, hogy a mintalakás célja bemutatni, miként lehet az autizmussal élő gyerekek szükségleteire alapozva olyan ideális környezetet teremteni, amelyben csökkenhet a szorongás, a feszültség, és gyermek, szülő egyaránt jól érezheti magát.