Lezárult a nyomozás M. Richárd kezelésének ügyében

2023.12.12. 16:25
Lezárták a nyomozást M. Richárd börtönkórházi kezelésének ügyében. A szakértői vélemény szerint nem történt bűncselekmény. Azonban a néhai Dózsa György úti gázoló ügyvédje szerint jobbak lettek volna Richárd esélyei, ha minden orvosi vizsgálat megfelelő lett volna.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, hosszan tartó súlyos betegség után, 2022 májusában meghalt M. Richárd, a Dózsa György úti baleset egykori vádlottja. 

A férfi még 2021 decemberében kapott sztrókot, majd áprilisban újabb agyvérzést. Az ügyészség büntetőeljárást is indított az év elején, ugyanis az akkor még börtönben tartózkodó férfi ügyvédjének álláspontja szerint M. Richárd sztrókja óta nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban.

Most a 24.hu Mocsai Gergelytől, M. Richárd ügyvédjétől megtudta, közel két év után lezárta a nyomozást az ügyészség M. Richárd börtönkórházi kezelésének ügyében

Elkészültek a szakértői vélemények az ügyben. A szakértői vélemény szerint nem történt bűncselekmény, és erre hivatkozva lezárták a nyomozást. Panaszt tettünk ez ellen arra hivatkozva, hogy a kérésünk ellenére sem hallgatták ki tanúként azt az orvost, aki Richárdot kezelte. Erről persze teljesen hallgat a nemrég elkészült szakértői vélemény

– magyarázta a lapnak Mocsai.

Az ügyvéd szerint: „ha minden orvosi vizsgálat megfelelő lett volna, akkor jobbak lettek volna Richárd esélyei. Úgy tudjuk, hogy nem történtek meg a  szívével kapcsolatos vizsgálatok”.