Egy kutya brutálisan nekiesett egy postásnak, aki maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett

2023.12.14. 16:58
Maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett egy postás, akire rátámadt egy kutya Apcon. A vád gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés a kutya gazdájával szemben.

Egy nyitva hagyott kapu miatt elszabadult kutya támadt egy postásra még 2022 telén, aki súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség közleménye szerint a támadásnál a vádlott kutyája a sértettet megállásra és a kerékpárról leszállásra kényszerítette, rátámadt, jobb lábát rángatta, melynek következtében a nő a földre esett. Közben a helyszínre érkezett a kutya gazdája, a vádlott is, aki észlelve a kutya szökését, hiába futott a támadás helyszínére, sikertelenül próbálta a támadó ebet megfékezni. A kézbesítő a helyzetből menekülve felkapaszkodott egy közeli üzem kerítésének betonlábazatára, azonban a vádlott kutyája akkor is folytatta a támadást.

Az esetről videó is készült, amely az Ügyészség oldalán megtekinthető.

A nőt a helyszínre érkező mentők kórházba szállították.

A postás mindkét lábszárán súlyos harapásokat, szakított sérüléseket szenvedett, melyek csak maradandó fogyatékossággal gyógyultak.

A vádiratában a járási ügyészség a hanyag gazdával szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Hatvani Járásbíróság fog döntést hozni.