Eldőlt, nyitva lesznek-e a fővárosi piacok karácsonykor

2023.12.18. 13:54
A karácsonyi nyitvatartás kérdése mindig megosztó. Egyes üzletek úgy gondolják, hogy a vásárlóknak szükségük van egy utolsó pillanatban is nyitva tartó boltra ünnepi vészhelyzet esetére, de sokan úgy látják, hogy a boltosoknak is kijár ilyenkor a jól megérdemelt szünet, és nem szükséges dolgozniuk december 24-én.

Most kiderült, hogy a piacoknál mi a helyzet a nyitvatartást tekintve. 

A fővárosi piacok és vásárcsarnokok nyitva lesznek december 24-én, általában 12:00 illetve 13:00 óráig – nyilatkozta a Budapest Vásárcsarnokai Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. 

„A csarnokok december 18-án hétfőtől, a karácsonyi készülődés hajrájában minden nap nyitva lesznek” – mondta Földes Tamás igazgató. 

Az is kiderült, hogy a Budapest Vásárcsarnokaihoz tartozó piacok december 25-én és 26-án, karácsony első és második napján zárva lesznek, a két ünnep között hétköznapi nyitvatartás lesz érvényben, december 30-án és december 31-én pedig a hétvégi rend szerint tartanak nyitva.

Így szilveszterkor is lehet vásárolni a menühöz szükséges alapanyagokat: malachúst, kocsonyahúst vagy virslit.

Kiemelték, hogy a Nagycsarnokban, a Rákóczi téren, a Batthyány téren, a Fehérvári úton, a Bosnyák téren, a Kórház utcában, a Tétényi úti Üzletközpont piacán és üzleteiben a mindennapi étkezéshez szükséges hozzávalókon túl a karácsonyi menük minden alapanyaga megvásárolható, így egyebek mellett pulyka egészben, pulykamell, pecsenyekacsa, kacsacomb, halak (ponty, harcsa, keszeg), a sütéshez mák és dió. Öt különböző helyszínen pedig fenyővásárt is tartanak.

A vásárcsarnokokban jelentős a karácsonyi ételkínálata is: szinte valamennyi egységben karácsonyi készételekkel várják a vásárlókat a vendéglátósok, halászlétől a sült kacsacombon át a rántott halig, de széles a választék a szaloncukrokból is – tették hozzá.