Egy szerb férfi ütközhetett neki a Margit hídnak, képen mutatjuk, mekkora a kár

2023.12.19. 17:39
A Margit híd egyik pillérének ütközött egy ukrán teherhajó kedd reggel, a balesetben senki nem sérült meg, a rendőrök egy 62 éves szerb férfit gyanúsítottként hallgattak ki a vízi közlekedés veszélyeztetése miatt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: egy vasércet szállító teherhajó bárkája ütközött „érintőlegesen” az egyik pillérnek. A hajó kormányozható maradt, továbbhaladt dél felé, a Csepel-sziget környékén talált kikötési lehetőséget. A katasztrófavédők beavatkozására nem volt szükség.

A hídpillérrel ütköző ukrán felségjelű teherhajó öt összekapcsolt uszályt tolt dél felé. Az illetékes hídmesteri szolgálat azt jelentette, hogy a budai egyes pillért érintette a teherhajó, de abban kárt nem okozott.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a balesetben személyi sérülés nem történt. A rendőrség szemlét tart a hajón, és vízi közlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárásban vizsgálják a baleset körülményeit.

Később hozzátette: a rendőrök az ügyben egy 62 éves szerb férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

A hajó a baleset után Budapest Háros kijelölt horgonyzóhelyén kötött ki – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Karácsony Gergely megmutatta, mekkora a sérülés

A Facebook-oldalán számolt be róla a főpolgármester, hogy a teherhajó reggeli ütközése nyomán nem sérült meg komolyabban a Margit híd, a hídmester és a vízi rendészet első vizsgálatának alapján a híd pillérének kőburkolatán csak felületi sérülések keletkeztek, a híd stabilitását veszélyeztető károsodás nem látható.

Karácsony egy képet is mutatott a sérülésről, amelyből látható, hogy valóban nem történt nagy baj.