Egy élő pónit loptak el az adácsi betlehemből

2023.12.20. 06:38
Éjszaka lopták el az állatot, amelyet már szinte az egész település keres. A rendőrség eljárást is indított az ügyben, miközben a gyermekek várják vissza az állatot.

Elsőként egy nyilvános Facebook-posztban számoltak be a póni eltűnéséről. A bejegyzés írója azt kérte, hogy aki bármit tud az állat hollétéről, jelezze neki, vagy vegye fel a kapcsolatot az adácsi önkormányzattal. Mint kiderült, a pónit hétfő éjszaka lopták el a betlehemből.

Nem sokkal később Soha Márton, a település polgármestere is megosztotta a hírt és a lakosok segítségét kérte.

Sajnálatos esemény történt községünkben tegnap este 21.00 óra körül. Az adácsi Művelődési ház udvarán lévő karácsonyi Betlehemből eltulajdonították a póni lovat. Kérjük, hogy aki látott, hallott valamit, vagy az üggyel kapcsolatban érdemben tud segíteni, jelezze felém

– közölte a polgármester Facebook-oldalán.

A polgármester bejegyzése alatti kommentekben volt, aki azt írta, ő látta, ahogyan száron vezetik a pónit éjszaka. A polgármester azt is hozzátette, hogy a pónit a gyerekek nagyon várják vissza a 4. adventi gyertyagyújtásra.

A Gyöngyös ma hírportál megtudta a Heves vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, hogy érkezett bejelentés az üggyel kapcsolatban, a Gyöngyösi rendőrkapitányság indított eljárást.