Meg akarta ölni a fenyőfaárust egy férfi, az LMP polgármesterjelöltje vette el a kését

2023.12.23. 19:05
Pesterzsébeten, a Tátra téri piacon elszabadultak az indulatok, miután egy férfi vélt sérelméért egy fenyőfaárusra támadt. Gyilkos haragja célt tévesztett.

Karácsonyra készülődve, az ünnep előtt egy nappal a XX. kerületben lévő Tátra téri piacon pultozott az LMP helyi polgármesterjelöltje, Bereczki Miklós, amikor arra lett figyelmes, hogy hangos szóváltás kerekedik egy karácsonyfaárus, illetve egy férfi között. Utóbbi mellett egy nő is a konfliktus résztvevője volt. 

A bahir.hu úgy tudja, a kiabáló pár számon kérte a fenyőfaárust, amiért – ismereteik szerint – annak egyik rokona megölte az ő unokájukat a közelmúltban. A kiabáló férfi a szóváltást követően eltűnt, majd 

egy 20-25 centiméter pengehosszúságú böllérkéssel jött vissza, miközben azt kiabálta, hogy megöli a karácsonyfaárust.

A LMP politikusa ekkor lépett közbe, és egy másik, helyszínre siető férfival közösen kicsavarták a támadó kezéből a kést, majd értesítették a rendőrséget. Az esetről a párt képviselői videóban számoltak be.

Bereczki Miklós a kihallgatását követően a lapnak elmondta, a rendőröktől arról értesült, hogy a feldühödött férfinak valóban megölték az unokáját, de a hatóság emberei szerint a fenyőfaárusnak semmi köze nem volt a gyilkossághoz: a tettest már korábban elkapták. 

A bahir.hu szerint ez az eset lehet, amelyben – mint arról az Index is beszámolt – november végén 15 késszúrással megöltek Gyálon, a nagyszülei házában egy 29 éves férfit egy elszámolási vita során. A gyilkos ellen ekkor már több elfogatóparancs volt érvényben, a gyilkosság idején a nagymama végig a házban tartózkodott.