Karácsonykor fenyegettek egy férfit az utcán Szekszárdon

2023.12.28. 09:29
December 25-én, karácsonykor tett feljelentést egy szekszárdi férfi a rendőrségen két ismeretlen ellen, akik fenyegető viselkedésükkel arra vették rá, hogy a korábban önként átadott pénzen, cigarettán és italon kívül további pénzt adjon még nekik. A rendőrség elfogta a zsarolókat.

A szekszárdi férfi barátjával sétált az utcán karácsony első napján, amikor két idegen szegődött mellé, akik 700 forintot, cigarettát és italt kértek tőle. A férfi ezeket önként átadta.

Az ismeretlenek azonban tovább kísérték a férfit és barátját, miközben azzal hencegtek, hogy korábban milyen balhékat csináltak, hogyan és kiket vertek meg. Ezt követően közölték, hogy még több pénzt kérnek.

A sértett barátja ekkor mondta, hogy hazamegy pénzért, így sikerült elmenekülnie a helyszínről. A feljelentőt viszont egy ATM-hez kísérték zsarolói. A sértett felvett 7 ezer forintot, és azt átadta a két férfinak. Ezt követően az ismeretlenek békén hagyták őt és távoztak.

A feljelentést követően a járőrök a megadott személyelírás alapján rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 21 és 18 éves zsarolókat.

A szekszárdi rendőrök mindkettőjüket őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásukat.