Elködösülhet a csütörtök, több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

2023.12.28. 06:40
Csütörtökön napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. Este több helyen köd képződhet. A várható hőmérséklet napközben 8 és 15 fok között alakul.

Csütörtökön napos időre lehet számítani. Északon és északkeleten előfordulhatnak felhősebb tájak, délelőtt helyenként lassabban oszlanak fel az éjszaka keletkezett ködfoltok.

Estétől egyre nagyobb területen képződik újra köd. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, máshol mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő este 1, 7 fok valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint nem lesz front a térségünkben, de az átlagosnál enyhébb időjárás miatt a melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

A tartósan ködös, nyirkos tájakon élők körében a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek, valamint bágyadtság, lehangoltság is előfordulhat.

Máshol a napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni egy nagyobb sétára.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Tartós sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Heves,
  • Nógrád és
  • Vas

vármegyékre.

Az orvosmeteorológia szerint fejfájás, migrén, gyulladásos panaszok, keringési problémák alakulhatnak ki.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras