Betört egy házba, de otthagyott cipője lebuktatta a tiszasülyi betörőt

2024.01.03. 13:54
Egy tiszasülyi lakos tett bejelentést egy gyanús betörésről, ahol egy ismeretlen női csizmát talált a saját házánál, ami gyanús lett neki.

rendőrség közleménye szerint Tiszasülyön január elsején betörtek egy házba, ahonnan 7 millió forintot loptak el, és a tettes egy 19 éves lány. 

Egy tiszasülyi nő tett bejelentést a rendőrségre 2024. január 1-én az esetről. Elmondta, hogy 10 és 13 óra között egy ismeretlen bement az ingatlana udvarára, majd miután a kazánházban megtalálta a lakáskulcsot, így bejutva a házból több mint 7 millió forintot, egy arany karláncot, egy pár női bakancsot és egy pár női cipőt lopott.

A sértett elmondta, hogy mikor hazaért, furcsa volt számára, hogy a bejárati ajtó mellett egy idegen, saras női csizmát talált. A szekrények fiókjai sem úgy voltak, ahogy azokat hagyta. Ekkor már tudta, hogy valaki járt a házban. Gyanúja beigazolódott, amikor tudatosult benne, hogy elvitték a megtakarított pénzét.

Végül a szolnoki rendőrök állították elő a lányt, akinek lakásán több bizonyítékot is találtak a lopásra. Többek közt közel 4,5 millió forintnyi készpénzt, a sértett kapujának kulcsát, valamint a lopásból származó arany karláncot és 2 pár cipőt megtaláltak és lefoglaltak. A gyanúsítottat ezután kihallgatták, majd indítványozták a letartóztatását.