Megkezdte büntetését az a debreceni politikus, aki az akkumulátorgyárak ellen tüntetett

2024.01.05. 18:00
Júliusban vette blokád alá Papp László, debreceni polgármester irodáját a Momentum egyik önkormányzati képviselője, Szabó Bence. A férfi ezt az akkumulátorgyárak elleni tüntetés részeként tette, ugyanis úgy gondolta, az újabb gyárak telepítésével csak mérgeznék a város lakosságát. A képviselőt a polgármester feljelentette, majd Szabó Bencét közmunkára ítélték tettéért.

Mint ismert, 48 óra közmunkára ítélték Szabó Bence önkormányzati képviselőt, miután „a debreceniek mellé állt az akkugyárak ügyében”. A Momentum politikusa szerint azért kapta ezt a büntetést, „mert a hatalom nem hagyhatta szó nélkül, hogy kellemetlen helyzetbe hozta őket”.

Szabó Bence az ítélethirdetés után arra is kitért, hogy szerinte nincs hová hátrálni, „a vizünk, a levegőnk, a földjeink, a jövőnk és a gyerekeink jövője a tét. Én maradok! Nem tudnak megfélemlíteni!” – zárta gondolatait.

Pénteken tette közzé Facebook-oldalán a hírt, miszerint megkezdte büntetését. Mindemellett kitért arra is, hogy nem ért egyet Papp László azon megszólalásaival, amikben „a debreceni tiltakozókat járatja le, mivel ezek a civilek csupán a gyermekeik jövőjét és saját környezetüket féltik”.

Két dolog biztos. Papp László nem érdemli meg a debreceniek bizalmát, én pedig továbbra is ki fogok állni Debrecenért, bármilyen módon is próbálnak megfélemlíteni

− zárta bejegyzését.