Kényszerleszállást hajtott végre Budapesten az Air France járata

2024.01.05. 13:45
Az egyik hajtómű meghibásodása miatt a felszállás után nem sokkal visszafordult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a francia légitársaság Budapest–Párizs-járata.

Az Air France AF 1695-ös számú járatát teljesítő Airbus A320-200-as reggel fél hét előtt néhány perccel indult el a budapesti repülőtérről.

A járat pilótája röviddel a 13L futópályájáról végrehajtott felszállást követően az egyik hajtómű meghibásodását jelentette a légi forgalmi irányításnak, és jelezte, hogy visszafordul a repülőtérre.

A személyzet egy iskolakör megtételét követően mintegy 20 perccel később biztonságosan leszállt a budapesti repülőtéren, majd a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltóságának egységei kíséretében a meghatározott állóhelyre gurult a géppel.

A fedélzeten a személyzetet is beleértve 148 ember utazott. Az üggyel kapcsolatban az AIRportal.hu megkereste a repülőtér kommunikációs igazgatóságát. 

„A gép a protokollnak megfelelően visszafordult. A járat utasai biztonságban leszálltak a repülőgépről, további teendőikről a légitársaság tájékoztatja őket” – tette hozzá a reptér-üzemeltető közlése.