Veszélyes a gyermekekre a Lidl egyik játéka, visszahívta az üzletlánc

2024.01.05. 14:32
A vásárlók biztonsága érdekében az OWIM GmbH & Co. KG elővigyázatosságból visszahívja azon Playtive Érzékszerv-fejlesztő építőkockák (Modellszám: HG10159) termékét, melynek hátoldalán az IAN 422695_2210 nemzetközi cikkszám látható – tájékoztatott a Lidl közleményében.

A visszahívást azzal indokolták, hogy a készletben található egyik elem sárga kupakja kedvezőtlen körülmények között leválhat. A sárga műanyag kupak és a kieső golyók a kisgyermekek és csecsemők számára fulladásveszélyt jelenthetnek, ezért a gyártó arra kéri a vásárlókat, hogy ne használják a terméket.

A termék 2023. augusztus 24-től volt kapható a Lidl magyarországi üzleteiben – áll a közleményben.

rtaImage
Fotó: Lidl
rtaImage (1)
Fotó: Lidl

Az üzletlánc továbbá arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben vásároltak ilyen terméket, szíveskedjenek visszavinni bármely üzletükbe. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a Playtive Érzékszerv-fejlesztő építőkockák (Modellszám: HG10159) termék „Építőkocka színes golyókkal“ elemét érinti.

A szett és a márka további termékeire, illetve a Lidl más termékeire a visszahívás nem áll. A gyártó egyúttal elnézést kér a vásárlóktól az okozott kellemetlenségért.