Borzalmas állapotok uralkodnak a Szent János kórházban

2024.01.06. 12:50
Lassan szinte lehetetlen a betegek szakszerű ellátása a II. kerületi kórházban.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester beszámolója szerint a Szent János kórházban már olyan rossz állapotok uralkodnak, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Ígérete szerint utána is fog járni, ez hogy lehet, plusz hogyan lehetséges úgy a szakszerű betegellátás a kórházban, ha már 5 létfontosságú osztály összeomlott, és nem fogad betegeket. 

December vége óta már a kardiológiai osztály sem, de ezt megelőzően a gasztroenterológiai, az endokrinológiai és anyagcsereosztály, valamint a neurológiai osztály is gyakorlatilag használhatatlan volt, és ez március végéig biztosan így is marad. A polgármester a közösségi oldalán osztott meg egy hosszú bejegyzést erről.

Kunetz Zsombor orvos és egészségügyi elemző szerint a János kórház ebben az állapotában nemhogy centrumkórháznak, de sima kórháznak sem nevezhető. Kunetz szerint Takács Péternek, aki a kórház korábbi főigazgatója, jelenleg pedig egészségügyi államtitkár, tudnia kellett a kórházban uralkodó rossz állapotokról, és időben lépéseket kellett volna tennie, de ő nem tett semmit – írja bejegyzésében. 

Kunetz azt is megosztotta, hogy véleménye szerint ha ilyen katasztrofális a helyzet a II. kerületben, akkor mi lehet az ország vidéki, jóval kevesebb figyelemmel övezett részein, ahol szintén szükség lenne a szakszerű betegellátásra.