Dermesztő hideggel jöhet hétvégén a havazás

2024.01.11. 16:12
Hétvégén mínusz 7 fok is lehetséges Magyarországon, emellett sok helyen várható hószállingózás vagy havas eső. A szél is megélénkül majd.

Pénteken többnyire változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, viszont a Duna–Tisza közén és a Tisza mentén egész nap borult maradhat az ég. Itt hószállingózás is előfordulhat – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Az északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, főként a Bakonyban meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, az északi és a keleti országrészben változóan felhős idő várható. Csapadék többnyire nem lesz, de az északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás.

A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a fagyzugos helyeket leszámítva többnyire mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul.

időjárás11
Fotó: HungaroMet

Vasárnap gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Csapadék általában nem várható, ám az északi, északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás, havas eső.

A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban a fagyzugos vidékeket leszámítva általában mínusz 7 és mínusz 2, kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras