Új termékekkel bővült a kormány online árfigyelő rendszere

2024.01.13. 13:17
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szombaton közölte, hogy bővült az online árfigyelő rendszer, és már 78 termékkategória napi árait mutatja meg.

Újabb 16 termékkategóriával bővült a GVH által működtetett online árfigyelő rendszer, így már 78 termékkategóriában hasonlíthatják össze a napi árakat a vásárlók – írja az MTI.

A GVH által működtett, a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online árfigyelőben hat nagy kereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában kereshetnek a fogyasztók. A közleményben megjegyezték, hogy

július 1-jei indulása óta a kezdetben megfigyelt 62 termékkategória nagy részében átlagosan mintegy 6 százalékkal csökkentek az átlagárak.

Szombattól bekerültek az árfigyelőbe a speciális étrendet követők által leggyakrabban fogyasztott laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékek. Hozzátették, Magyarországon több mint 3 millióan élnek valamilyen élelmiszer-intoleranciával vagy élelmiszer-allergiával, nekik mostantól célzottan is segíthet az árfigyelő. Új termékkategória az ásványíz és a marhahús is.

Mint írják, az online árfigyelő 2024-ben is elérhető lesz a magyar vásárlók számára, és a rendszer továbbra is biztosítja az árak összehasonlíthatóságát.