Kis híján letarolták az autósok a járdaszigetet

2024.01.19. 12:32
Több olyan esetet is rögzítettek a budapesti sofőrök fedélzeti kamerái, amikor nem sokon múlt, hogy a figyelmetlenebb autósok letarolják a járdaszigetet jelző táblákat és magát a járdaszigetet is. Az egyik felvételt a 11. kerületben, a másikat a 15. kerületben rögzítették.

A 11. kerületben piros lámpánál várakozott az esetet rögzítő toyotás sofőr. Amikor a lámpa zöldre váltott, a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel kihajtott elé a balra kanyarodó sávból egy Daihatsu.

A toyotás még időben a fékre lépett, így nem lett tragikus a végkimenetel, de a figyelmetlen sofőr majdnem letarolta az autót és a padkát is – írja a Budapesti Autósok, amely az esetről készült videót is megosztotta. 

A második, 15. kerületi eset még ennél is kalandosabb. A felvételt rögzítő sofőr úgy fogalmazott:

Én a belső sávban haladtam, amikor a Pólus kereszteződésének magasságában, a jobb oldali forgalmi sávon egy fehér hibrid Hyundai Santa Fe érkezett mellém nagy sebességgel, és jobb oldalról beollózva hirtelen elém akart vágni. Azonban a manőver közben rájött, hogy az előtte haladó fehér Kia kombi és köztem nem elegendő a hely számára, így vészfékezéssel visszarántotta az autót a saját sávjába.

Ezen a videón is jól látható, hogy centiken múlt az ütközés, de a kormány felett így is elvesztette uralmát a Santa Fe sofőrje. Ugyan sikerült visszanyernie az irányítást, a járdaszigeten álló tábla és autójának bal oldala bánta a „mutatványt”.