Magyarország biztonságát érintő kérdésekről tájékoztatták Novák Katalint

2024.01.24. 17:26
Böröndi Gábor vezérkari főnök szerdán délután a gyulai várban tájékoztatta Novák Katalin köztársasági elnököt a honvédség helyzetéről és a Magyarország biztonságát érintő kérdésekről.

A honvédség helyzetéről és Magyarország biztonságát érintő kérdésekről tájékoztatta az államfőt a vezérkari főnök Gyulán – írja az MTI.

Böröndi Gábor vezérezredes a találkozó előtt a sajtó képviselőinek elmondta, tájékoztatást ad a hadsereg főparancsnokának az Adaptive Hussars 2023 elnevezésű, tavaly novemberi NATO-hadgyakorlat tapasztalatairól.

Továbbá arról, hogy a Magyar Honvédség ezen milyen együttműködést alakított ki a civil közigazgatással, mi a gazdasági szolgáltatás jelentősége, és

milyen irányban kell a tapasztalatok alapján fejleszteni a magyar honvédséget.

A vezérkari főnök a hódmezővásárhelyi toborzási program eredményéről is jelentést tett az államfőnek, arról, hogy sikerült feltölteni az alegységet. Hozzátette, a tartalékos rendszer aktivizálása vonatkozásában is vannak előremutató, jogszabály-módosító javaslataik.

Böröndi Gábor elmondta, a tatai tüzérek programjáról is tesz egy rövid jelentést, hogy hogyan kezdték el, milyenek a létszámok, és mit várnak a programtól.