Kamuterveket mutogat Karácsony Gergely – állítja az építési minisztérium államtitkára

2024.01.25. 09:06
Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely! – posztolta Facebook-oldalán Lánszki Regő. Az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára szerint a főpolgármester rossz minőségű, hamis látványterveket oszt meg a sajtóban, majd ettől látványosan megijed és ezzel riogatja az embereket.

Az államtitkár közösségi oldalán kijelentette, hogy „jelenleg semmilyen konkrét terv nem létezik még Rákosrendező kapcsán, így ezek a rajzok is minden alapot nélkülöznek”. Hozzátette: ezeket a rémmeséket láthattuk már a Városliget kapcsán, ahol – fogalmazott Lánszki Regő – ugyanez a hangulatkeltés történt Karácsonyék részéről.

Mindez élesen szemben áll a Főváros kezelésében lévő Népligettel, ahol csak a látványtervekig jutottak, lepusztult zöld felületek és épületek találhatóak, amit elkerülnek az emberek

– tette hozzá az államtitkár. Mint írta: Rákosrendező 34 éve áll kihasználatlanul és elhanyagoltan. „Eltökéltek vagyunk, hogy ezt a zárványt megszüntessük, hiszen Rákosrendező Budapest legfontosabb tengelyén helyezkedik el és gondozatlansága önmagában is megoldást kíván” – közölte a politikus, aki szerint céljuk „egy új, történelmi jelentőségű városközpont létrehozása, ahol a vegyes felhasználású épületek mellett olyan jelentős méretű park kerül kialakításra, amely közösségi programoknak helyet adó nyüzsgő területté válhat, kapcsolatot teremt és összeköti a várost, mindamellett különleges építészeti megoldásokat ígér”.

Karácsony Gergely szerint számos sebből vérzik a projekt

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2023 végén egy új törvényt fogadott el az Országgyűlés, ami rögzíti: csak olyan épülhessen Magyarországon, ami hosszú távon fenntartható, illeszkedik a környezetébe, építészetileg esztétikus és műszakilag megfelelő.

Országos főépítészként személyes garanciát vállalok arra, hogy itt is ezen elvek fognak érvényesülni

– közölte Lánszki Regő. Hozzátette: Megkérem Karácsony Gergelyt, hogy legalább a főpolgármesteri ciklusából hátralévő hónapokban próbálja meg gyönyörű városunkhoz illő komolysággal vezetni a várost és fejezze be az emberek rémisztgetését!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely közzétette a tervezés alatt álló rákosrendezői beruházás látványvizsgálatát. A főpolgármester szerint „számos sebből vérzik a kormány RákosDubaj-beruházása, hiszen nemzetközi szerződésben körülbástyázott luxusberuházás helyett a budapestiek érdekét szolgáló Parkvárosra van szükségünk”. „A látványvizsgálatok magukért beszélnek: nemcsak a Hősök tere és az Andrássy út, de egész Budapest látványa változik meg, ha megépülnek a korábban felvetett, 220-240 méter magas épületek” – közölte Karácsony Gergely.