Viharos széllökések csapnak le Magyarországra

2024.01.27. 06:38
Az ország jelenetős részén erős szélre lehet számítani szombaton, néhol az eső is eshet.

Csütörtökön a szél erőssége rekordot döntött Magyarországon. Ennyire erős szél szombaton talán nem lesz, de azért így sem lesz gyenge a légmozgás. 

Sokfelé naposan indul a reggel, ám napközben északkelet felől felhősödés várható, délután már nagy területen lehet erősen felhős az ég. Gyenge csapadék szórványosan előfordulhat. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé kísérik erős, gyakran viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között várható szombaton. Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de keleten, északkeleten helyenként kisebb eső, futó zápor is kialakulhat. Délután 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet – írja a HungaroMet.

este sem várható számottevő változás az időjárásban, így erős szélre vagy (elszórtan) csapadékra szintúgy számítani lehet a nap késői óráiban is. 

Nagyobb eséllyel jelentkezhet a hidegfronti hatás miatt fejfájás, ingerlékenység, vérnyomáspanaszok is sűrűbben fordulhatnak elő az arra érzékenyeknél – írja az Időkép orvosmeteorológia jelentésében.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras