Újabb részletek derültek ki az újpesti halálos tragédiáról

2024.01.29. 08:14
Január 22-én este Újpesten, a Rózsa utcában három autóba és egy buszba rohant bele egy ámokfutó, majd elmenekült a helyszínről. A közeli kisboltból kirohantak a csattanásra, és látták, hogy az egyik autó utasai súlyosan megsebesültek, majd megpróbálták kimenteni őket. A 14 éves kislányt kimentették, de édesapja már nem mozdult.

Amint arról korábban beszámoltunk, január 22-én este egy Mercedes R320 személygépkocsi a Budapest IV. kerületi Rózsa utcán közlekedett az Árpád út felől a Görgey Artúr utca irányába, amikor a Deák Ferenc utca kereszteződéséhez érve az ott piros lámpánál várakozó három autónak ütközött.

Az egyik autó villanyoszlopnak csapódott, míg a másik két autó egy autóbusznak sodródott. A sofőr segítségnyújtás nélkül elmenekült, az egyik kocsiban ülő édesapa belehalt a sérüléseibe.

A Blikk az esettel kapcsolatban az áldozat családját és a vétkes sofőr, M. Péter kirendelt ügyvédjét is megkérdezte. Az elhunyt férfi élettársa képtelen volt beszámolni részletesen a történtekről.

A kislány szerencsére zúzódásokkal megúszta, de lelkileg nagyon megviselte a baleset. Ahogy az egész családot is... Az önkormányzat segítségével pszichológus foglalkozik most velünk

– mondta a nő a lapnak.

Az ügyvéd pedig az alábbi részleteket árulta el.

Összeveszett az élettársával egy szakítás miatt, a konfliktus után pedig már a munkahelyén elkezdett alkoholt inni

– mondta el Biczó László. Hozzátette, hogy védence hazafelé tartott, mikor a baleset történt. Nem volt bekötve, így nagy ütést kapott a fejére és elveszítette az eszméletét. „A részegsége és a baleset miatti sokkhatás, illetve a sérülései miatt a helyszínen nem volt magánál.”

Elmondása szerint M. Péter órákig céltalanul gyalogolt a városban, és csak később tudatosult benne, hogy mi történt. Az ügyvéd szerint a férfi vissza akart menni a helyszínre, de az emlékezetkiesése miatt nem talált vissza.

Ekkor még úgy gondolta, egy falnak ütközött, fel sem fogta, hogy mások is megsérülhettek. Később a hírekből értesült arról, hogy miatta meghalt valaki, ezért – állítása szerint – fel akarta adni magát. A baleset okozását valóban elismerte, a segítségnyújtás elmulasztását azonban nem, hiszen nem volt magánál, így azt mondja, nem szándékosan nem segített.

Biczó László szerint védencében már végérvényesen tudatosult, hogy mit tett és megbánta a tettét. Bocsánatot akar kérni az elhunyt hozzátartozóitól, és azt mondta, szeretné jóvátenni a történteket.

Mégis, hogyan tudná ezt jóvátenni?! Elhiszem, hogy sajnálja, de a bocsánatkérése nem hozza vissza a páromat

– mondta az áldozat élettársa az ügyvéd szavaira reagálva.