Kiadták a figyelmeztetést, köd lepi el az ország egyes részeit

2024.01.30. 06:27
A hét második napján négy vármegyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zúzmarás köd miatt, az ország többi területén napos idő várható. Csapadék és fronthatás nem lesz.

Kedden a zúzmarás köd és rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, sőt egyes – főként a Dunától keletre fekvő – részeken akár egész nap is megmaradhatnak. Máshol derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

A déli szél csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos országrészekben 5 és 9, máshol 0 és 4 fok között valószínű.

Tartós sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

  • Bács-Kiskun,
  • Békés
  • és Csongrád-Csanád vármegyékre.

Fronthatás nem várható, de a magasban zajló melegedés miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél továbbra is előfordulhat enyhe migrén, fejfájás. Emellett jelentős lesz a napi hőingadozás, ami vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét kialakulásához vezethet.

A reggeli fagyos, ködös időben sokaknál felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák, melyek a tartósan ködös területeken akár egész nap fennállhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, de a tartósan felhős, ködös tájakon rossz közérzet, tompaság, levertség is jelentkezhet – írja az Időkép orvosmeteorológiai jelentése.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras