Ürülékszag terjeng Ráckeve utcáin

2024.01.31. 19:32
A csövek elöregedése és az elhasználódott rendszer miatt tör fel a talajvíz Ráckevén, ami fekáliaszaggal önti el a helyi utcákat és lakosokat.

A csatornahálózat bővítésének elmaradása is egyik lehetséges oka annak, hogy Ráckevén ennyire nagy a baj – mondja egy helyi lakos.

A helyi polgármester elmondása szerint a ráckevei csatornarendszer nagy része 20 évnél is öregebb, ami nem könnyíti meg a helyzetet, és a több mint 10 éve államilag befagyasztott szolgáltatási árakból nem tudnak lépést tartani a szükséges fejlesztésekkel. Az önkormányzat jobb híján annyit tehet, hogy ellenőrizteti az illegális rákötéseket, és feltáratja a nem működő szikkasztóárkokat – írja a Blikk.

A szennyvíz a pincéket is elárasztja, mindenhol sárszerű lerakódás van a városban, AMIt fehér klórmésszel próbálnak fertőtleníteni. 

A helyi lakosok szerint olyan időszak is volt, amikor bokáig állt a szennyvíz az utcákon, és az autójukba beszállók is abban egyensúlyoztak.

Farkas László helyi lakos szerint a szennyvízprobléma 2-3 évente előjön, és hatalmas bajt okoz, ehhez pedig még csak hirtelen lezúduló esőre sincs szükség.