Orbán Balázs: Szlovákia számíthat ránk az EU-ban

2024.01.31. 13:34
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Facebookon írta meg, hogy a kormány biztosítja a szlovákokat arról, hogy ők is számíthatnak Magyarország támogatására az Európai Unióban.

Orbán Balázs a közösségi médiában arról írt, hogy Szlovákia számíthat Magyarországra az Európai Unióban.

Köszönjük, hogy a szlovák barátaink azonnal szót emeltek Brüsszel felháborító zsarolásával szemben, és egyértelművé tették az egész Európai Unió számára, hogy kiállnak Magyarország szuverenitása mellett!

– olvasható a bejegyzésében.

Emellett azt is megírta, hogy biztosítják a szlovákokat arról, hogy ők is számíthatnak Magyarország támogatására, és hozzátette, hogy szerinte ma Európában a magyarok állnak ki legerősebben Szlovákia szuverenitása és függetlensége mellett.

Budapesten járt a szlovák miniszterelnök

Január 16-án Robert Fico szlovák miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő fogadta Budapesten. A közösen tartott sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország és Szlovákia érdekei „legalább 99 százalékban egy irányba mutatnak”, mivel mind a két ország számára fontos a szuverenitás.

„Magyarország részéről – és úgy érzem, hogy itt van azonosság – nem örülünk a brüsszeli szuperállami kezdeményezéseknek, egyáltalán nem örülünk az illegális migrációt legitimálni akaró törekvéseknek, meg akarjuk védeni a határainkat, és mi akarjuk megmondani, kiket engedünk be az országunkba” – mondta Orbán Viktor.