Több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

2024.02.01. 06:55
Csütörtökön elromlik az idő. Bár – az évszakhoz képest – hideg nem lesz, az ország három vármegyéjére tartós, sűrű köd miatt, egy vármegyére ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A hidegfronti hatás nagyban rontani fogja az arra érzékenyek közérzetét.

Csütörtökön a hajnali köd után a látási viszonyok fokozatosan javulnak. A délelőtt még napos, kevésbé felhős tájakon is megnövekszik, megvastagszik, majd estétől észak felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet.

Délutántól több helyen előfordulhat időszakos, többnyire gyenge intenzitású eső, az északkeleti határ közelében gyenge havazás, ónos eső is lehet – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között várható, de néhol 10 fok köré melegedhet a levegő.

Tartós sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

  • Baranya,
  • Somogy és
  • Zala

vármegyékre, ónos eső miatt pedig

  • Borsod-Abaúj-Zemplén

vármegyére.

Csütörtökön hidegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. Felerősödhetnek az ízületi panaszok, alvásproblémák is előfordulhatnak. A szelesebb tájakon a panaszok tovább fokozódhatnak, emellett ingerültség, nyugtalanság jelentkezhet – írja az Időkép orvosmeteorológiai jelentése.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras