Szabálytalankodó taxis miatt háborognak a budapestiek

2024.02.01. 11:11
Az RTL oldala szerint eljárás indult az ellen a VII. kerületi taxisofőr ellen, aki szabálytalanul parkolt, és kisajátított magának egy parkolóhelyet.

De nem ez az eset az egyedüli, egy taxis által elkövetett furcsaság. Még korábban, A járda a gyalogosoké nevű Facebook-csoport osztott meg képeket arról, hogy a Marek József utcában egy autós önkényesen zöldre festett egy parkolóhelyet, kirakott egy „várakozni tilos” táblát, valamint még egy gyalogosokat akadályozó kábelcsatornát is kitett a járdára.

Nagy valószínűséggel ezzel az autóját töltötte. 

A kerület rendészeinek a nyilvántartások alapján sikerült azonosítaniuk a gépjármű tulajdonosát, a kapcsolatot azonban nem tudták vele felvenni – közölte az RTL megkeresésére az erzsébetvárosi sajtóosztály. 

A bizonyítékok alapján viszont eljárás indult a tulajdonossal szemben

közterület rendeltetéstől eltérő, érvényes tulajdonosi hozzájárulással, közterület-használati engedéllyel nem rendelkező jogellenes használata miatt.

A hatóság a jogsértés és a felelősség megállapítása esetén figyelmeztetheti a tulajdonost, vagy közigazgatási bírsággal sújthatja őt.

Nem ez volt az egyedüli eset

A Dohány utcában is volt egy hasonló extrém autós eset. Január 30-án egy magánszemély töltötte az elektromos autóját azzal a módszerrel, hogy a vezetéket a járdán, a kábelcsatornán keresztül vezette ki. 

A VII. kerület sajtóosztálya szerint ezek az esetek azért is szükségtelenek, mert több elektromosautó-töltőállomás is az autósok rendelkezésére áll.