Kutyákra veszélyes kapszulákat szórtak szét Budapesten

2024.02.04. 20:30
Kutyákra veszélyes kapszulákat találtak szétszórva a kutyatartók Nagytétényben, de a Bikás park kutyás csoportja is mérgezési kísérletre hívta fel a figyelmet.

Kutyákra veszélyes kapszulákat szórtak ki a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola közelében Nagytétényben – közölte az alapítvány.

Az rtl.hu beszámolója szerint egy kutya evett is belőle, és csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően maradt életben. A rendőrségi feljelentés megtörtént a gazda részéről, úgy tudják, jelenleg a kapszulák tartalmát vizsgálják.

Ezzel egy időben a XI. kerületi Bikás park kutyás csoportja is mérgezéskísérletre hívta fel a figyelmet. A kutyaiskola munkatársa, Nyíriné Kovács Mária a kutyatartóknak összeállított egy kisokost arról, hogyan járjanak el a kutyatartók, amikor mérgezés veszélye áll fenn a közterületen.

Az alapítvány kiképzői ilyen esetben hosszú pórázt használnak a vakvezető-tanulókon, illetve a kölyöknevelők is a fiatalabb kutyáknál. Ez nagyon jó eszköz arra, hogy a kutya ne menjen távolabb tőlük, könnyebben kihívják a bokrok közül, ahonnan felehetne valamit.

Mint írták, amikor a kutya elkezd hevesen szaglászni, ne várják meg, amíg feleszik valamit, amit mindjárt meg fog találni. A hosszú pórázzal el tudják onnan hívni vagy húzni.

Ha mégis megtörtént, hogy felevett valamit a kutya a földről, és nem vagyunk biztosak benne, hogy az mi volt, akkor inkább vigyük állatorvoshoz, vagy otthon hánytassuk meg, ha tudjuk – tették hozzá.