Már nem támogatja a Kutyapárt Juhász Pétert az V. kerületben

2024.02.05. 15:20
Juhász Péter mögött túlságosan sok párt kezdett felsorakozni, így nem tudta teljesíteni a pártoktól való távolságtartás kutyapártos követelményét. A listaállításhoz most másik polgármesterjelölt után kell nézniük.

Visszavonta Juhász Péter támogatását a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Budapest V. kerületében, miután a Momentum levette a tábláról saját jelöltjét, Kerpel Fronius Gábort, és beállt Juhász Péter mögé.

Az MKKP társelnöke, Kovács Gergely – aki maga is polgármesterjelölt a XII. kerületben – a Telexnek elmondta: azt kérték korábban Juhásztól, hogy ne kampányoljon együtt más pártokkal, tartson tőlük távolságot. Most azonban úgy tűnik, hogy az ellenzéki pártok felsorakoznak mögé. „Idáig elvittük” –  de a továbbiakban függetlenként kell politizálnia.

Az új budapesti választási szabályok miatt az a párt állíthat fővárosi listát, amelyik vagy főpolgármester-jelöltet állít (például a Jobbik) vagy legalább három kerületben indít polgármesterjelöltet. A Kutyapártnak Juhász Péter volt a harmadik polgármesterjelöltje Kovács Gergely és az újpesti Nagy Dávid után, ám most másik kerületben kell saját aspiránst állítaniuk. Úgy néz ki, hogy ez az I. kerület lesz, Budavár polgármesterének Nánásiné Abonyi Gyöngyit szeretnék elindítani.

Az V. kerületben a fideszes polgármester Szentgyörgyvölgyi Péternek Juhász mellett más kihívókkal is meg kell majd küzdenie, a Mi Hazánk Szikora Istvánt, a Tiéd a Belváros pedig Kovács Alex jelenlegi képviselőt indítja.